tiistai 26. huhtikuuta 2011

Mäyräkoirakävely 20.4.2011

Brutuksella ei oikein ole yhtään mäyräkoirakaveria, joten päätin nyt tehdä asiaan muutoksen. Menimme siis Brutuksen kanssa (Hippu jäi hoitoon) HSMK:n järjestämään mäyräkoirakävelylle, jolle osallistui Been lisäksi 4 eri kokoista ja näköistä mäyräkoiraa. Lenkki ja uudet tuttavuudet tuntuivat erittäin kivoilta. Mielestäni olisimme kyllä voineet tehdä pidemmänkin lenkin, nyt kävelimme vain noin 3 km Espoossa. Lenkkejä on suunniteltu koko kevääksi ja odotan kovasti muita lenkkejä, niihin osallistumme varmasti, kunhan vain työvuoroni sen sallii :) Mielestäni on kiva, kun järjestetään jotain tuollaisia yhteislenkkejä!



Brutus kuitenkin palasi mielellään Hipun viereen :)

sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

"Yksiö"

Brutuksella ei ole koskaan ollut omaa kuljetuskoppaa, eikä se siis ole sellaiseen tottunut.. Nyt kuitenkin kun Hippu tuli taloon, piti alkaa ajattelemaan tulevia näyttelyitä ja niiden sujumista. Toinen joutuu odottamaan kehän laidalla kun toinen on esiintymässä, ja minä en voi kahdeksi muuttua, niin ainoa ratkaisu oli ostaa koirille kuljetuskoppa.

Brutus tekee tuttavuutta uuteen yksiöönsä
Sellainen löytyi sitten Lahden koiranäyttelystä, ja juuri minun värinen, sopii sisustukseen hyvin (ei se sen tarkoitus ollut kyllä, mutta..:D) ;)

"Näinkö mun pitää olla täällä?"
Nyt vain on edessä koirien opettaminen siellä olemiseen. Hippu hyväksyi "yksiön" muitta mutkitta, mutta Brutus vielä vähän vierastaa asiaa. Kyllä se sinne menee ajoittain vilkaisemaan, että mikäs se tämä on, mutta ei se siellä vielä viitsi oleilla.


Hippu ja lelu menee aina Brutusta pakoon häkkiin
Kyllä se sitten ajan kanssa oppii :)

Trafiikki on kovaa
Niin, ja ostin sen verran ison, että molemmat mahtuvat sinne samaan aikaan sisälle makaamaan ja olemaan.

lauantai 23. huhtikuuta 2011

Lahti KV 22.-23.4.2011

Tänään oli Brutuksen vuoro esiintyä Lahdessa kehässä, jonka tuomarina toimi Malgorzata Supronowicz. Päivä sujui oikein kivasti. Brutus esiintyi erittäin hienosti, varmasti parhaiten kuin koskaan!, ja olen ylpeä Beestä <3 :) Tällä kertaa Brutus ei kuitenkaan miellyttänyt tuomarin silmää, mutta tuloksena silti hieno EH :) Parin viikon päästä uusia haasteita Tampereella!


Näin hienolla seisotuksella Bee lähti kilpailemaan :)
Maininta vielä eilisestä: näytin Kibon myös Lahdessa hienolla EH tuloksella! Hyvä Kibo :) Kibolla myös vielä viimeinen haaste Tampereella.

Kibo <3

Ps. Oli oikein kiva tavata Pipsa! Brutus tykkäsi kovasti ja Pipsa oli oikein ihana pusutyttönen <3 Pipsan löytää täältä http://eraelamasta.blogspot.com/

perjantai 22. huhtikuuta 2011

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Kevätrinta

Huh kevättä.. Brutuksella on selvästi kevättä rinnassa ja herra on oikein kunnostautunut ärsyttämisessä. Ja kaiken lisäksi on teiniaikoja havaittavissa ilmassa.. Vapaapäivällä tai iltavuorossa ollessani kun saisi nukkua hieman pidempään niin Brutus onkin eri mieltä.

Herätyskaava on seuraavanlainen:
Kello 5 herätys, ulos tarpeille, nukkumaan.
Kello 6 herätys muuten vain, Brutus: "piip piip piip", mamma ärähtää ja takaisin nukkumaan.
Kello 7 herätys muuten vain, Brutus: "piip piip piip", mamma nousee antaa ruokaa ja takaisin nukkumaan.
Kello 8 herätys, Brutus: "piip piip piip", mamma jälleen ärähtää, takaisin nukkumaan.
Kello 9 herätys, Brutus: "piip piip piip", jälleen mamma karjuu, takaisin nukkumaan.
Kello 10 herätys, Brutus: "piip piip piip", nyt mamma ei enää jaksa, noustaan ylös yhtä väsyneenä kuin mentiin nukkumaankin, ulos lenkille. Lenkillä pitää kaikki paikat haistaa, jokaista pissaa maistaa ja jokaista kakkaa nuuhkia. Sisällä hereillä ollessaan ollaan kunnon ADHD tapauksia, eikä lenkit auta energian purkuun.

Brutus ajattelee, että kyllä sitä sitten taas talvella kerkiää nukkua. :D

Onko muillakin koirilla kevättä rinnassa?

perjantai 8. huhtikuuta 2011

Sokerikoirat

Ja mukamas koiranilma.. Voisiko joku selittää, mitä moinen sanonta tarkoittaa? :D Eilisen koko päivän satoi vettä ja tunnetusti mäyräkoira "rakastaa" sadetta ja märkää ilmaa ;) Eiliset lenkit siis jäivät hyvin vähäisiksi. Päivän lenkkikaava: Ovesta ulos -> puun juurelle rapun viereen pisu -> nokka kohti rapun ovea (joka on tuskin kerennyt sulkeutua ulostulosta..) -> vetoleikki mamman kanssa -> ja vihdoin saa luvan mennä sisälle. Illalla sama toistui, mutta silloin pystyi jo tekemään myös kakan, ihan vain sen takia kun oli niin kova pakottava tarve ;) Eihän sateessa voi ulkoilla! Sitähän voisi vaikka sulaa pois :)


Normaaleina työpäivinä ulkoilemme päivittäin vähintään neljä lenkkiä, ajallisesti yhteensä ehkäpä 2 tuntia. Energisenä päivänä ehkä jopa enemmän.

Päivittäinen liikunan tarve jäi siis hyvinkin vajaavaiseksi, joten koirille piti keksiä jotain tekemistä sisällä.. Piilotin leluja, opettelimme ja vahvistimme käskyjä, harjoittelimme Lahden näyttelyä varten, söimme, otimme päikkärit, leikimme, leikimme ja leikimme..

Brutus on kyllä kova leikkimään. Ovatko muut mäyräkoirat yhtä kovia leikkimään? Brutus ei mitään muuta tekisikään sisällä, vaikka kuinka olisimme lenkkeilleet :)