Kuningatarkaupungin Barbarella, Hippu

Hippu on lyhytkarvainen kaniinimäyräkoira, dob. 19.12.2010.
Hippu on haettu Loviisasta, Kuningatarkaupungin kennelistä Ninalta. 
Silmät tutkimatta, PRA cord 1 terve
Polvet tutkimatta
Selkä kuvaamatta
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI15025%2F11&R=148.21

Hippu on reipas ja rohkea tyttönen, luonteeltaan kovin ärhäkkä ja hirveän itsepäinen! Hippu rakastaa ylikaiken palloja sekä Brutusta ja erityisesti shibakaveri Kiboa. Ihmiset ovat Hipun mielestä maailmassa parasta ja kaikki tervehditään pusuin ja hännänheilutuksin. Lapset kuitenkin hieman pelottaa kun ei niihin ole tottunut. Koirat, etenkin isot, ovat Hipulle heikko kohta eikä Hippu niistä oikein välitä. Hippu ei osaa kunnolla haukkua ja Hipun tavaramerkki on korviavihlova kiljuminen ja kurkusta lähtevä "örinä" :) Joidenkin mielestä örinät kuulostavat marsun ääntelyltä ;)


Hippu on niin kovapäinen, ettei sitä ole ollut helppo kouluttaa. Namit ei motivoi Hippua ja lelut kiihdyttävät sitä liikaa. Kaiken kaikkiaan oikea motivointitapa on vielä löytymättä ;) Perusasiat Hippu osaa ja noudattaa niitä hienosti, esim. luokse tulee aina kun pyydetään. Hippu on aina ihan pienestä asti laittanut hihnalle ja pannalle kovasti vastaan eikä nauti lenkeistä hihnassa ollessaan. Niinpä rikomme lakia ja Hippu on lenkeillä vapaana ;). Ikinä ei ole minnekään lähtenyt ja jos vastaan tulee muita koiria, komennan Hipun odottamaan ja nappaan sen syliin. Tähän asti järjestely on toiminut ilman mitään ongelmia.

Mejää ei vielä olla keritty treenaamaan, mutta ajaminen ei selvästi ole Hipun juttu. Hipun laji taitaa olla enemmän pika, sillä menee reippaasti pieniin koloihin, mutta sitä ei olla vielä kokeiltu. Hipulla vauhtia ja energiaa riittää loputtomiin, niinpä olen ajatellut kokeilla Himppiksen kanssa agilitya. Hippu rakastaa uimista.

Näyttelyura on vasta alussa.. Himppiksellä on kaunis pää, mutta on vielä hieman liian korkea, joten huimaa menestystä ei ole vielä tullut (paitsi pentunäyttelyssä oli VSP häviten vain veljelleen..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti