lauantai 19. kesäkuuta 2010

Brutus täällä moi!

Blogissani kerron kääpiömäykkyni kommelluksista ja seikkailuista! Harmittaa jo nyt, kun vasta nyt aloitin blogin kirjoittamisen, sillä vauva-aikana sattui ja tapahtui vaikka ja mitä! Mutta tästä on nyt hyvä jatkaa :) Asumme Vantaalla, Hakunilassa. Brutus on minun ensimmäinen koirani!

Brutus, lyhyesti Bee, saapui luokseni 20.12.2009 ollen silloin 7 viikkoa. Brutus on erittäin komea lyhytkarvainen kääpiömäyräkoira, Maavedeltä kotoisin. Vauva-aika tosiaan oli hyvin vilkasta ja energistä! En väitä, etteikö se olisi nyttenkin, mutta kyllä sitä on jo helpottunut kun Brutus on vähän enemmän kasvanut. Kovien pakkasten takia sisäsiistiksi oppiminen venähti. Brutus oppi täysin sisäsiistiksi noin puoli vuotiaana ja olin asiasta enemmän kuin iloinen! Nykyään herra rakastaa pitkiä lenkkejä ja ulkona oloa. Jännittäviä ja odotettuja hetkiä Brutuksen vauva-aikana oli kivesten kasvu (Brutuksella tosiaan ei ollut vielä kiveksistä tietoakaan ostohetkellä, mutta asia ei todellakaan haitannut minua), haukkumaan ja sisäsiistiksi oppiminen, oman nimen oppiminen sekä monen muun arkitottelevaisuuden kannalta tärkeiden komentojen oppiminen.


Tällä hetkellä olemme käyneet kahdessa pentunäyttelyssä ja yhdessä mätsärissä. Menestystä ei kylläkään ole vielä tullut huonon kävelyn takia, mutta hienoja arvosteluita on saatu. Nyt olemme näyttelykoulutuksessa, jotta saamme hiottua kävelyn mahdollisimman hyväksi.

Brutus rakastaa metsässä menoa, vesileikkejä, lintujen jahtaamista, ruokaa ja herkkuja, parhaan kaverin Kibon (shiba) kanssa leikkimistä, pussailua, sylissäoloa sekä omaa perhettään ja erityisesti minua, omaa mammaansa ;) Brutuksen lempilelu on lammastossu sekä pehmolelu rotta, jonka sai mukaansa kasvatuskod
ista (ja itseasiassa juuri tällä hetkellä Brutus rikkoi sen!!!)

Tässä siis pieni ja hyvin suppea katselmus Brutuksen alkutaipaleelle. :) Jatkoa nykyelämänvaiheesta luvassa. Kuvassa Brutus on 8 viikkoa vanha.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti