perjantai 12. elokuuta 2011

Hipun ensimmäinen mätsäri

Myöskään Hipun osalta emme säästyneet terveysongelmilta. Ylämaitokulmurit eivät sitten millään lähteneet ja ne leikattiin pois kesäkuun lopulla. Todettiin, että Hipulla on purentavika. Se vähän masensi mielen, olinhan suunnitellut käyväni Hipun kanssa näyttelyissä. No, kotona alkoi lääkärin ohjeen mukaan palloleikit ja hampaiden vetäminen ulospäin. Nyt siitä on pari kuukautta aikaa ja kävimme purentakontrollissa, siellä lääkäri totesi iloisen yllätyksen, purenta on täysin normaali! Jeee, ei tarvitse oikomishoitoa!

Siitä innostuneena lähdimme mätsäriin, sillä olen ilmoittanut Hipun ensimmäiseen näyttelyyn 4.9.2011 Vantaalle.

Odotukset eivät olleet korkealla mätsärin suhteen, sillä Hippu vähän aristelee muita koiria, varsinkin isoja. Mätsärissä Hippu olikin hyvin stressaantunut ja pelkäsi kovasti. Seisominen ei onnistunut ollenkaan, kun muita koiria piti niin kovasti vahdata.

Minua se ei haitannut, en repinyt enkä rykinyt Hippua (niin kuin jotkut siellä tekivät omille koirilleen...), vaan annoin sen olla vapaasti niin, että tein tilanteesta mahdollisimman helpon ja mukavan. Pöytätarkastus sujui hienosti, onneksi Hippu tykkää kovasti ihmisistä. Sijoitusta ei tullut tällä kertaa, mutta kuten sanoin, olimme rennolla, kokeilu mielellä! :)

Ps. Hippu ja Kibo ovat nykyään oikein hyviä kavereita! ;)

7 kommenttia:

  1. Tosi hieno homma tuo hampaiden oikeneminen kotikonstein! :) Mätsärit ovat kyllä hyviä paikkoja treenata näyttelyjä varten, pidämme kovasti peukkuja sitten varsinaisessa koitoksessa :)

    VastaaPoista
  2. Oi, ku söpö :) Kiva, kun purenta on ihan ok. Vanhemmalta nakilta jouduimme leikkuuttamaan kulmahampaan takaa pikku hampaan, kun ei lähtenyt muuten.

    Hyviä harjoituksia tosiaan mätsärit. Onnea varsinaiseen näyttelyyn!

    VastaaPoista
  3. Moi!

    Löysin tänne nyt ekaa kertaa Marian ja Alfien blogista. Juuri eilen saatiin kuulla meidän mäykkyvaavin (tai no onhan se jo 7 kk) alakulmiksien sisäänpäinkasvusta ja postasinkin aiheesta. Aivan ihanaa kuulla, että teillä kotikonstit tepsi! Oliko kova homma?

    Mukavaa löytää uusi kiva mäykkyblogi! Tulen varmasti toistekin!

    VastaaPoista
  4. Huh, nyt näyttelypäivä jännittää.. Kaikki koirat ovat Hipun mielestä ikäviä (paitsi mäykyt..) ja isot ne vasta kamalia onkin. No, sattuipa kivasti, että juuri ennen lk kaniinena samassa kehässä on TANSKANDOGGIT! Ja kun lk kaniineja ei yleensä näyttelyissä nähdä, niin nyt niitä päätti sitten ilmoittautua 7 kappaletta :D Voi olla ettei päivästä tule mitään, mutta eipä se minua haittaa ;)

    annamari: Tervetuloa blogiin! :) Kävin lukaisemassa juttusi mäykkysi hampaista. Hipulla oli sama, alakulmurit menivät sisäänpäin kitalakeen. Kun lääkäri kertoi asian, se harmitti minua paljon ja olin ihan jo luovuttamassa. Saimme myös samat hoito-ohjeet, leikkaus yms oikomishoitojutut. Luin koirien hammasraudoista, päätin etten siihen ainakaan ryhdy, ne maksavat yli 1000e ja niistä tulee paljon nukutuksia ja lääkärikäyntejä, eikä vakuutus korvaa. Päätin siis kokeilla palloa ja venytystä. En kovin aktiiviseksi voisi itseäni kutsua siinä hommassa ja kyllä annoin Hipulle luvan ajoittain leikkiä muillakin leluilla. Pari kertaa päivässä, ihan maksimissaan, ehkä 10 sekunnin ajan vedin alakulmureita oikeaan suuntaan ja pallo oli onneksi Hipun mielestä kova sana. Haastetta toi se, että myös Brutus halusi leikkiä juuri sillä pallolla, mikä oli tarkoitettu Hipulle :) Mutta kyllä se siitä.. Homma ei todellakaan ollut kova ja olin niin iloinen, että hampaat oikenivat! Toivottavasti teillä kävisi yhtä hyvin! Lääkäri kehui kovasti ja sanoi, ettei olisi uskonut, että hampaat oikenevat kunnolla, toisin kävi! Niin ja asento, millä vedin hampaita, laitoin Hipun jalkojeni päälle makaamaan, sen selkä minun jalkoja vasten ja peukaloilla vedin. Ekoilla kerroilla se oli haastavaa, mutta parin kerran jälkeen Hippu oli tottunut siihen ja antoi nätisti minun hoitaa hommani. Eikä mitään sylikammoa tai muutakaan jäänyt! ;)

    VastaaPoista
  5. Niin, ja yläkulmurien poistumisongelma on mäykyillä aika tavallinen :) Pitkä ja kapeakuonoisilla koirilla se on harmillinen, mutta onneks helppohoitoinen ongelma. Kuten vanhemmista teksteistä löytyy niin myös Brutuksen yläkulmurit piti leikata, mutta Brutuksella ei, ONNEKSI!, ollut mitään purentaongelmia :) Hipulla yläkulmurit olivat niin tiukasti kiinni, ettei vakieläinlääkäri saanut toista niistä irti kokonaan, vaan se lohkesi, joten jouduimme menemään sitten sen poistoon oikealle koirien hammaslääkärille.. Laskuhan oli muhkea, mutta vakuutus korvasi suurimman osan sen lohkeamisen takia :D

    VastaaPoista
  6. Hyvin sulla siis meni koiranäyttelyssä. Mä meen ens kuussa ekaa kertaa.

    VastaaPoista
  7. Kiitos kovasti yksityiskohtaisista ohjeista! Olen saanut näistä muiden kokemuksista ja neuvoista ihan uskomattoman paljon konkreettista apua. Lisäksi on ollut TOSI kannustavaa kuulla, että hampaat voi ihan oikeasti saada kääntymään! Kummasti on usko projektiin kasvanut näiden "onnistumistarinoiden" myötä!

    Meillä pallo ei ikävä kyllä "wörki". Peppi kyllä leikkii sellä sinänsä ihan mielellään, mutta pelkällä naruosalla!?! Pallo-osa on ollut Pepin suussa ehkä kerran.. Rilla (meidän westie)sitten pureskelee kyllä palloa oikein mielellään.. Eli vääntäminen on meillä se tapa, jolla hampaat olisi saatava kääntymään.

    VastaaPoista